© Marta Murvai 2013
Masterpic

Bun venit

Repertoriu/Concerte

Poze/Înregistrare

Contact/ Drepturi

Curriculum Vitae

Marta Murvai este una dintre violonistele de excepție a tinerei generații de muzicieni din România.

Cariera ei solistică începe din perioada liceului. Debutează la vârsta de șaisprezece ani cu Filarmonica din Târgu Mureș, interpretând concertul de vioară de A.Glasunov sub bagheta maestrului Emil Simon. Au urmat concerte cu Orchestra Radio din București și orchestrele filarmonice din țară (Cluj-Napoca, Craiova, Sibiu și altele) precum și concerte în Statele Unite și Germania, cu Florida Symphony, Delray Symphony, Lynn University Philharmonia și Norddeutsche Philharmonie Rostock. Debutul ei din Germania a fost lăudat de presa de specialitate: "Technică excelentă, sunet emoționant, expresiv".

Susține de la vârsta de doisprezece ani recitaluri și concerte de muzică de cameră cu artiști de renume atât în România cât și în Germania, SUA, Italia, Cehia, Austria și Ungaria, repertoriul ei conținând o gamă largă de lucrări, de la piese pentru vioară solo până la octet. Pentru activitatea ei concertistică a obținut premiul special "Sándor Végh" de la Societatea Română Mozart.

Marta Murvai a început studiul instrumentului în București. În această perioada a câștigat sub îndrumarea Prof. Ștefan Gheorghiu numeroase premii la concursuri naționale și internaționale, obținând printre altele premiul întâi la concursul internațional "Jeunesses Musicales", premiul doi și premiul special al societății Europene ale Concursurilor de Muzică pentru Tineret la concursul internațional "Jaroslav Kocian" din Cehia.

Studiile universitare le-a absolvit Magna cum Laude la Conservatory of Music at Lynn University, SUA, fiind studenta profesorului Sergio Schwarz, continuîndu-și studiile în clasa celebrei violoniste Liliana Ciulei. A participat la numeroase concursuri și în acești ani, obținând premiul întâi la Concerto Competition, premiul special la Mizner Competition, terminând facultatea cu distincția "Best Graduate".

În prezent trăiește în Germania, unde a obținut de curând Diploma de Solist cu punctaj maxim la Academia de Muzică din Rostock, clasa profesor Werner Scholz. Participând la concursul internațional "Regina Sophie-Charlotte", a câștigat marele premiu și premiul special pentru cea mai bună interpretare a unei lucrări de virtuozitate.

Cântând în numeroase orchestre filarmonice din Germania, Marta Murvai a avut ocazia să lucreze cu dirijori precum Kurt Masur, Semyon Bychkov, Andris Nelsons, Michael Sanderling, Nicola Luisotti sau Paavo Järvi.

Marta Murvai cântă pe vioara lutierului cremonez Gabriele Jebran Yakoub.

VasarhelyBrahms
Kvar